Loading...

«ἀέλιος»

ἀέλιος:
1. άλλη μορφή της λέξης ἥλιος (δωρικός τύπος , αιολικός τύπος)
2. φως, ακτίνες του ήλιου
3. ημέρα
Κοιτάζοντας το λεξικό, αναρωτιέμαι πόση σημασία μπορεί να έχει μια λέξη. Με πόση δύναμη μεταμορφώνει μια ιδέα του μυαλού, την κάνει πράξη και εικόνες. Ο καθένας μας ίσως ζει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του. Κάποιες φορές φαντάζει ακατόρθωτο το να φέρνεις στο μυαλό σου όμορφες λέξεις ή εικόνες. Εμένα με βοηθάει να σκέφτομαι έναν «ἀέλιο» φωτεινό. Καλοκαιρινό. Με χρώματα ζωηρά, με παιχνίδι, με αγάπη, με γέλιο, με αισιοδοξία. Όπως αυτόν που έφτιαξα μια ήσυχη μέρα του καλοκαιριού, την πρώτη εικόνα που δημιούργησα στον καινούριο αυτόν χώρο. Οι λέξεις είναι εικόνες. Οι εικόνες είναι συναισθήματα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε το δικό σας «φωτεινό» σημείο. Δεν είναι εύκολο καθόλου, κι αν δεν τα καταφέρετε ίσως σημαίνει ότι δεν είναι η στιγμή. Δοκιμάστε ξανά αύριο! Ο ήλιος θα ανατείλει ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω!

Καλωσορίσατε λοιπόν στον ἀέλιο, το πρώτο κέντρο εικαστικής θεραπείας στην Λάρνακα! Ο ἀέλιος άνοιξε τις πόρτες του, αγκαλιάζοντας τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική έκφραση, προσφέροντας μια ξεχωριστή ευκαιρία για αυτογνωσία και εσωτερική αναζήτηση. Μέσω της εικαστικής θεραπείας, στοχεύουμε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής κατάστασης ενός ανθρώπου. Στον ἀέλιο δημιουργήσαμε ένα μαγικό περιβάλλον, όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να βυθιστεί σε έναν κόσμο δημιουργίας και αυτογνωσίας. Εδώ, οι μπογιές μεταμορφώνονται σε πύλες για τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων, και οι πινελιές γίνονται φωνές που εκφράζουν τα συναισθήματα των καρδιών τους. Στο ἀέλιο, δεν υπάρχει λάθος και σωστό, δεν υπάρχει πρέπει και μη. Εδώ, μπορείτε απλά να υπάρξετε, χωρίς λόγια, αφοσιωμένοι στην τέχνη και βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία αυτογνωσίας και αναζήτησης του εαυτού σας. Κάθε επίσκεψη στον ἀέλιο είναι μια ευκαιρία για να απελευθερώσετε τον δημιουργικό σας εαυτό και να ανακαλύψετε νέες διαστάσεις του εσωτερικού σας κόσμου. Αναζητήστε την ομορφιά της αυθεντικότητας, αναπτύξτε την αυτοπεποίθησή σας και εμπλουτίστε τη ζωή σας μέσα από την έκφραση και την τέχνη.
IMG_20200730_133010
Η Θεοδοσία Χατζηθεκλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου. Είναι ζωγράφος και Eικαστική Θεραπεύτρια. Σπούδασε ΒΑ Fine Arts: Painting & Printmaking στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκώβης στη Σκωτία, συμμετέχωντας παράλληλα σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών για έξι μήνες στο Massachusetts College of Art & Design στην Βοστώνη των Η.Π.Α. Συνέχισε τις σπουδές της σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο στην Εικαστική Θεραπεία (ΜΑ Art Therapy) στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire στο Hatfield του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Έχει εργαστεί εθελοντικά κατά την διάρκεια των Προπτυχιακών Σπουδών της στο πρόγραμμα “Aspire” στη Γλασκώβη, παρέχοντας βοήθεια σε εργαστήριο εικαστικών τεχνών για ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες. Συνέχισε τη δράση της στη Βοστώνη, ως βοηθός σε σχολεία με μαθητές μικτών ικανοτήτων. Κατά την πρακτική της στο πρώτο έτος των Μεταπτυχιακών της Σπουδών υπήρξε μέλος της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης μέριμνας για παιδιά “Place2Be” και παρείχε υποστήριξη σε μαθητές μέσω ατομικών συνεδριών για βελτίωση της συναισθηματικής ευημερίας τους, των οικογενειών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού σε Δημοτικά Σχολεία του Λονδίνου. Στην διάρκεια του δεύτερου έτους του Μεταπτυχιακού της, δούλεψε στην Ομάδα Υποστήριξης Ασθενών και Συγγενών του Ογκολογικού Νοσοκομείου Ανακουφιστικής Φροντίδας “Marie Curie” στο Hampstead του Λονδίνου, προσφέροντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε ασθενείς με καρκίνο. Οι συνεδρίες αφορούσαν ασθενείς που ακολουθούσαν θεραπείες ή που νοσηλεύονταν στα τελευταία στάδια της ασθένειας. Μέρος της πρακτικής αποτελούσε η συμμετοχή σε εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της διεπιστημονικής ομάδας στην οποία εργαζόταν για αναφορά και διασφάλιση της προόδου των μαθητών/ασθενών όπως επίσης και η εβδομαδιαία κλινική παρακολούθηση της ίδιας για παροχή εποπτίας και υποστήριξης. Τον τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Είναι εγγεγραμένη Εικαστική Θεραπεύτρια και πρόεδρος του Σωματείου Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων στη Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2020 δημιούργησε το Κέντρο Εικαστικής Θεραπείας «Αέλιος» που αποτελεί ένα καινούριο, πρότυπο χώρο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας στη Λάρνακα. Σκοπός της είναι η χρήση της Τέχνης ψυχοθεραπευτικά, σ’ένα ταξίδι όπου ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η συναισθηματική έκφραση.